16 september 2022

Buren ontmoeten elkaar tijdens inloopavond

De inloopavond op maandag 12 september jl. over warmtenet én aardwarmteproject Polanen bleek ook een gelegenheid voor ontmoeting met de buren. In de kantine van het rozenteler Van den Ende Rozen in Monster werden levendige gesprekken gevoerd met medewerkers van ETP, en met elkaar. En deze gesprekken gingen niet alleen over de aanleg van het warmtenet en de aardwarmteputten.

Medewerkers van ETP en vertegenwoordigers van de warmte coöperatie beantwoorden tal van vragen van de omwonenden. Over het warmtenet vroegen diverse bezoekers zich af waar het tracé komt te liggen en hoe de leidingen worden aangelegd. Over het aardwarmteproject kwamen er vragen als: wat ga ik merken van de bouw van het aardwarmtegebouw? Of: krijg ik ook een uitnodiging voor een woningschouw?

Van bewoners die vlakbij het toekomstige warmtenet wonen, kwamen vooral veel basisvragen, bijvoorbeeld over de werking van aardwarmtewinning. Van naaste omwonenden kwamen vooral verdiepende vragen; zij zijn in de loop van tijd al vertrouwd geraakt met het hoe en wat van het project. ETP en warmtecoöperatie Polanen kijken terug op een informatieve avond die in een gezellige sfeer is verlopen.  

Een onderonsje van omwonenden van Aardwarmte Polanen.