16 mei 2023

update boorwerkzaamheden

“We hebben de eerste put volledig geboord en liggen goed op schema”, vertelt Tarek Hopman van het project aardwarmte Polanen. 

boortoren Polanen

in stappen

"We boren de putten in stappen. In de eerste stap hebben we beide putten tot een diepte van 1280 meter geboord. Vervolgens zijn in beide putten de stalen buizen (casings) geplaatst. Door voor beide putten eerst het bovenste gedeelte te boren en daarna de putten naar de einddiepte te boren, bereiken we efficiëntie in de uitvoering."
 

tweede gedeelte van de tweede put

”Inmiddels is de eerste put volledig geboord en de boortoren verplaatst. We zijn nu gestart met het tweede gedeelte van de tweede put: van 1280 meter naar 2300 meter diepte. Doordat de put een schuinere richting kent heeft deze put een langere afstand om te boren.  
We verwachten voor dit boortraject ruim een week te boren voordat de stalen buizen (casing) worden geplaatst, hierna kunnen we de boortoren gaan opruimen als alles goed verloopt. Vervolgens gaan we de putten schoonmaken en perforaties aanbrengen aan het uiteinde van beide putten. Hierdoor kunnen we tijdens de productie het water naar boven pompen en injecteren."